Jekku sai joulupukilta HELLAn Comet FF 300-lisävalot ja viime viikonloppuna käytiin asentamassa paikoilleen mustaksi maalaamisen (ihan konkreettisesti) jälkeen. Heppu tarvitsi välillä vähän mietintämyssyä siinä touhussa, kun ei jotku jutut ollutkaan kuvitelmien mukaiset ja jotain liittimiä laitettiin vääriin johtoihin ja jotain siinä meni rikkikin, joka korvattiin jollain toisella eikä kaiken sen monta kertaa akun irrottamisen ja takaisin laittamisen jälkeenkään meinannut valot syttyä laisinkaan, kunnes huomattiin, että se yks kohta ei saanut maata(?) ja kun se laitettiin hyvin niin johan alkoi valoa näkyä hallin päässä. Valot kiinnitettiin rekisterikilven taakse laitettavaan telineeseen, ettei tarvitse näkyville paikoille puskuriin porata reikiä.

Mä yritin monta kertaa tuon työn aikana tarjota pakkauksen mukana tulleita ohjeita avuksi ja jopa luin niitä ääneen auttaakseni ja selostin mitä osia kuuluu mihinkin ja kuinka päin. Lisäksi olin jälleen huolissani, ettei aiheudu mitään vahinkoa Jekkuun siinä valojen laittamisessa. Mun apuani ei vaan kauheasti tunnuttu arvostavan (taaskaan), vaikka kyllähän mä tunnen oman autoni parhaiten. Onhan se nyt tottakai autoissa samalla tavoin mitä lapsissa ja eläimissä, että omistaja on omansa paras asiantuntija! Loppuviimein sitä ohjeläpyskää kumminkin tarvittiin, että olis kannattanut kuunnella mun luentoani jo aiemmin vaan. Ainoo homma kun mihin mut meinattiin kelpuuttaa oli liittimien johtoihin tinaamisessa pitelyapu.

Kaikki kunnia valojen laittamisesta sille, jolle kunnia kuuluu:

                                      "Mä tässä vaan vähän ruuvailen..."

Tulikohan tähän nyt oikea kuva?

No, joka tapauksessa samalla reissulla korjattiin radion kadonnut ääni. Se kun tuossa pari viikkoa sitten yhtäkkiä hävisi, ensin kuului sellainen ääni kuin soittimen cd-tarjotin olisi tullut esiin ja takaisin, sen jälkeen radiosta ei enää kuulunut mitään (näytössä kuitenkin näkyi kanavan nimi), vaikka koitin kanaviakin vaihdella. Cd:itä mulla ei ollut matkassa, joten niiden kuuluvuutta en voinut testata. Vika oli luultua yksinkertaisempi, antenninjohto oli vain jostain syystä irronnut soittimesta.

Kotimatkalla oli jo pimeää, joten pääsi heti testaamaan lisävalojen tehoa, nyt huomaa kyllä selvästi eron onko lyhyet vai pitkät päällä. Yksi vastaantullut autoilija jo välkytteli valojaan, että Jekku liian myöhään vaihtoi lyhyiksi, ennen ei kukaan piitannut, vaikka joskus (harvoin) epähuomiossa muuta ajatellessa vaihtoi lyhyille vasta viime tingassa. Kun taas Tempullakin sai aina huomautuksen vastaantulleilta, jos meinasi pitkät unohtua, Jekku nyt vaan on vähän likinäköinen, joten ihan tarpeeseen sille lisäsilmät tulivat.