Jekulla oli tänään jännä päivä, käytiin vuositarkastuksessa. Oli tarkoitus mennä jo eilen, mutta en ehtinyt pestä Jekkua kokonaan ennen suunniteltua lähtöä. Yllätys nimittäin oli, että kymmenen asteen pakkasessa lämminkin vesi jäätyy lähes samantien auton pintaan... Nooh, taas sitä opittiin jotain uutta.

Konttorilla päästiin heti Jekun kanssa sisään. Mulle olis tarjottu pullakahvit odotusajaksi, mutta enhän mä nyt voinut jättää Jekkua yksin tarkastukseen, joten jäi pullat syömättä, sniif. Kotona vasta tuli mieleen, että olisihan sen pullan voinut ottaa lautasen sijasta käteen ja ahmia sen hallissa Jekun tarkastusta katsoessa.

Jekku on hieno eikä Jekusta löytynyt mitään vikaa. Jarruista sanottiin jotain, mutta kerroin niiden juuri vaihdetun uusiin, jolloin "se jotain" kuulemma meneekin sen piikkiin, etteivät vielä ole oleentuneet kunnolla. Käskettiin jarrutella kunnolla ja muutenkin käyttää jarruja, että pysyvät hyvänä. Samaahan se heppukin aina sanoo. Okei, yritetään yritetään!

Lopuksi kysyin vielä, että eikö mitään muuta löytynyt, ihan kaikki kunnossako. Sitten sain vielä tietää, että oikeassa takarenkaassa (ei nyt renkaassa tosin kumminkaan, mutta siellä jossain) oli ihan pienen pieni väljyys, puslassa taidettiin sanoa, mutta ettei haittaa mitään. Ajan kanssa voi kuulemma alkaa kolisemaan.

Mutta siis Jekusta tykättiin ja sai terveen paperit, kyllä nyt kelpaa taas ajella!